Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.| Tel.: +359 877 35 7117 ; 

14 начина да увеличите харесванията и споделянията на Вашите статуси във Facebook

by VellizarN
on 12 Декември, 2012

Ние от Зизу Визу ООД Ви предлагаме няколко различни похвата, благодарение на които може да повишите броя на харесванията и споделянията на Вашето съдържание във всички социални мрежи, както и на Вашата Facebook страница! Цялата работа се състои в това Вашия пост да постигне точно този вирусен ефект, който да подтикне Вашите фенове да го споделят или ретуитват в Twitter. Всеки се стреми да има повече харесвания, да бъде коментиран всеки един негов статус, а тези така желани бутони Like и Share със сигурност ще подпомогнат за видимостта в новинарския фийд на последователите Ви.

Ние не сме най-подходящият пример за подобен успех. Ако се отнася до този т. нар. вирусен ефект с нашите статуси във Facebook , определено ние не сме най-подходящият ефект за подобен успех. Поради тази причина ще Ви представим една много подходяща и добра инфографика, която е съставена от добрите практики на най-добрите специалисти в интернет маркетинга и по-конкретно тези във Facebook.

Алгоритмите на Facebook смятат, че колкото повече хората споделят един статус или мнение по даден въпрос и то толкова повече хората ще искат да го споделят и видят – това е т. нар. вирусен ефект. Споделянията определено са с по-голяма тежест за видимостта в новинарския фийд. Споменатата инфографика е подготвена от Mari Smith от ShortStack. В нея са представени 14 начина, с които ще съдействате за увеличаване на видимостта на Вашите Facebook постове през Вашата Фейсбук страница.

Инфографиката с няколко думи:


01. Винаги използвайте атрактивно видео и снимки, които привличат вниманието.
02. Бъдете кратки! Използвайте между 100 и 150 символа на пост. Тези постове генерират с до 60% повече коментари, споделяния и харесвания в сравнение с по-дългите.
03. Важно е да публикувате Вашите постове в правилното време! Според вида на бизнеса се определя и времето на публикуване.
04. Трябва да бъдете последователни и да се стремите да се запомните от Вашите фенове, но не злоупотребявайте с броя на статусите.
05. Включете в статуса Ви призив за действие т. нар. Call to action. Помолете Вашите фенове да споделят или харесат Вашия пост, те най-вероятно ще го направят.
06. Бъдете забавни и интересни, използвайте изображения и медия, която да е в синхрон с Вашите фенове и дейност.
07. Важно е да използвате Вашия авторитет, вашия автентичен и честен глас, когато общувате с Вашите фенове. Отговаряйте им на въпросите.
08. Създавайте чувство за спешност и неотложност, ако е подходящо!
09. Използвайте Facebook apps – бъдете креативни и различни.
10. Необходимо е съдържанието да бъде свързано и релевантно с това, което се занимавате и говорите.
11. Споделяйте различни на вид постове, които да са под формата на списъци като: 3 начина да направиш… или 6 причина да не….
12. Предлагайте обучително съдържание на феновете Ви! Хората обичат да споделят постовете, които дават важна и ценна информация: Как да рекламираме успешно и ефективно във Facebook?
13. При публикуването на постове и статуси, винаги трябва да се съобразявате с предстоящите почивни дни, празници или сезона.
14. Преди да постнете или споделите нещо във Facebook се запитайте: Ако вие бяхте фен, какво щяхте да търсите в текста, какво ви интересува и защо бихте го споделили. Предложете стойност на съдържанието!

Leave your comments

0
terms and condition.

Comments

  • No comments found
НАГОРЕ